Történet

Már több mint egy évtizede művelik zenekarunk tagjai, a jazz zene nagyzenekari, big band formációját. A zenekarunk tagjainak kezdeményezésére, közönségünk és barátaink biztatására, 2010. őszén úgy határoztunk, hogy egy új alapítvány keretein belül folytatjuk tovább a tevékenységünket. Ennek a neve Debrecen Big Band Jazz a Fiatalokért Alapítvány. A zenekarunk pedig, a Melódia Big Band jogutódjaként, Debrecen Big Band néven működik tovább. Ebben a munkánkban nagy segítségünkre volt, aki jelenlétével is nagy támaszt nyújtott… Lobotka Pali bácsi is… Emlékét Örökké Őrizzük….

Zenekarunkkal arra törekszünk, hogy a közönségünk továbbra is jól érezze magát a koncertjeinken, és a hallgatóság tapsa minősítsen bennünket. A zenekar repertoárja átöleli a big band zene széles skáláját, a swing, a boogie, a pop zenei feldolgozásokon át, a latin ritmusokig.

Elmúlt évek során azon dolgoztunk, hogy a zenekarunk minél magasabb színvonalon adja elő műsorszámait, koncertjeit. Bizonyíték erre Bánki Louis Armstrong Jazz Fesztiválon, a Füredi Annabálon, a Budapesti Big Band Fesztiválon, a Szoboszlói Dixieland Fesztiválon, a Debreceni Jazznapokon, Csehországban, Decin városában, Big Band Fesztiválon való szereplésünk.

Célunknak tűztük ki, és továbbra is arra törekszünk, hogy közönségünknek minél nagyobb örömet szerezzünk határainkon belül és kívül is. Tesszük ezt fiatal zenészek folyamatos bevonásával, és a jazz zene, és ezen belül a big band zene, minél szélesebb körben való megismertetésével és megszerettetésével.